Revista care te menține sănătos

Știați că?

Un orar neregulat de somn crește riscul de boli metabolice

Dr. Nicoleta Glejaru, medic primar diabetologie, nutriție și boli metabolice
5 decembrie 2019
Share
Exclusiv online
Un orar neregulat de somn crește riscul de boli metabolice

Oamenii de știință avertizează că un orar de somn neregulat crește riscul de obezitate, hipertensiune, diabet și alte boli metabolice. Mai exact, pentru fiecare oră de mers la culcare ce variază de la o zi la alta, riscul unei persoane crește cu 27% în ceea ce privește apariția problemelor metabolice. Studiul a fost publicat în jurnalul Diabetics Care și a fost realizat de către experții de la National Heart, Lung, and Blood Institute (NHLBI).

La studiu au participat 2.003 persoane – bărbați și femei cu vârste între 45 și 84 de ani – care au fost urmărite timp de aproximativ 6 ani de zile cu ajutorul actigrafului (asemănător unui ceas de mână), al unui jurnal de somn și al unor chestionare standard. Rezultatele au arătat că variațiile în ceea ce privește ora de mers la culcare precum și orele de somn înseamnă o prevalență mai mare a bolilor metabolice, iar asocierea a persistat chiar și după ajustarea orarului de somn.

Nota pentru articolul «Un orar neregulat de somn crește riscul de boli metabolice»:5.00/ 5 (1 vot)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.