Revista care te menține sănătos

Știați că?

Curiozități despre spermă

Dr. Iuliana Savopol, medic medicină generală
15 noiembrie 2019
Share

Spermatozoizii mor repede în mediu uscat, precum și în apă dulce, dar în interiorul cuiva pot trăi 2 zile. Sunt cazuri în care spermatozoizii cei mai puternici rezistă și până la 5 zile.

La o ejaculare, sunt eliminați în medie circa 280 de milioane de spermatozoizi. Numărul lor crește cu cât perioada de abstinență este mai lungă, ajungând și la 400 de milioane.

Trebuie spus că, din cantitatea de lichid ejaculată, doar 5% sunt spermatozoizi. Restul materialului seminal conține o mulțime de aminoacizi, zaharuri, vitamina C și proteine. De altfel, a fost determinată și cantitatea de calorii conținută de o ejaculare: 7.

Pe de altă parte, trebuie știut că bărbații care practică mai multe exerciții fizice produc mai multă spermă și la o fertilitate ridicată. Fertilitatea scade odată cu vârsta, începând încă de la 35 de ani.

#tags   \   ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate