Revista care te menține sănătos

Știri

Stresul provoaca probleme de fertilitate barbatilor

20 iunie 2018
Share
Stresul provoaca probleme de fertilitate barbatilor

Stresul resimtit atat la serviciu, cat si acasa, afecteaza puternic posibilitatea unui barbat de a avea urmasi. Oamenii de stiinta israelieni au descoperit faptul ca doar doua luni de stres intens cresc cu 47% probabilitatea ca barbatii sa aiba spermatozoizi cu motilitatea slaba, scazand astfel posibilitatea ca acestia sa poata fertiliza un ovul.

Cercetarea a fost efectuata pe aproximativ 10.000 de mostre de sperma ale unor barbati cu varsta medie de 32 de ani, de catre oamenii de stiinta de la Universitatea Ben-Gurion si de la Universitatea Soroka, ambele din Israel. Mostrele au fost ulterior comparate cu alte 650 de probe luate de la barbati care au participat la luptele din Fasia Gaza, aflati sub o stare intensa de stres.

Cercetatorii avertizeaza ca rasa umana risca extinctia!

Rezultatul cercetarilor a fost prezentat la Summitul International de Reproducere Asistata si Genetica de la Tel Aviv (Israel). Specialistii avertizeaza ca problema scaderii calitatii spermei poate avea consecinte nefaste asupra viitorului, umanitatea fiind chiar in pericol de disparitie.

Pe de alta parte, stilul de viata dezorganizat si stresul au dus la injumatatirea numarului spermatozoizilor la barbatii din Europa, SUA si Australia, din 1970 si pana acum. In acest context, infertilitatea a devenit in ultimii ani o problema tot mai frecventa. Specialistii recomanda cateva metode care pot duce la imbunatirea sanselor de a procrea. Printre acestea, se numara mentinerea unei greutati normale, stoparea fumatului, consumarea de alcool cu moderatie, purtarea unor lenjerii mai largi sau tinerea nivelului de stres sub control.

Nota pentru articolul «Stresul provoaca probleme de fertilitate barbatilor»:4.00/ 5 (1 vot)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.