Revista care te menține sănătos

Știați că?

Anumite trăsături de personalitate predispun la depresie

Dr. Lucian Codruţ Cozma, medic psihiatru
22 noiembrie 2019
Share

Complexitatea acestei afecțiuni o face dificil de diagnosticat și tratat. A înțelege ce ar putea să cauzeze depresia este primul pas în a dezvolta metode de prevenire și strategii pentru a reduce vulnerabilitatea individuală.

Peste 300 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de depresie. Există numeroși factori implicați în declanșarea afecțiunii, printre care genetica, unele schimbări în chimia creierului, afecțiunile cronice și durerea cronică, problemele hormonale, traumele, abuzurile, sărăcia, stresul și conflictele, doliul, diverse tipuri de medicamente, abuzul de substanțe, dieta.

Unele trăsături de personalitate, de exemplu, stima de sine scăzută, pesimismul, nervozitatea excesivă, autocritica negativă, perfecționismul au fost asociate cu o tendință de a dezvolta depresie sau alte probleme mintale (anxietate sau tulburări de alimentație).

Specialiștii sunt interesați în prezent de trăsăturile care îi fac pe unii oameni mai puțin predispuși la depresie. Rezistența la stres sau alte caracteristici care îi determină pe unii dintre noi să-și revină rapid în urma evenimentelor negative, activate și educate în cazul altor persoane, pot fi o cheie în prevenirea și tratarea depresiei.

Nota pentru articolul «Anumite trăsături de personalitate predispun la depresie»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate