Revista care te menține sănătos

Știați că?

Ideile creative se nasc cu efort

Dr. Eugenia Elza Moruzzi, medic psihiatru
29 octombrie 2019
Share
Ideile creative se nasc cu efort

O idee originală și creativă se naște atunci când două rețele ale creierului se activează simultan. Este vorba despre rețelele asociativă sau „spontană” și cea normativă sau „conservatoare”, susțin oamenii de știință de la Universitatea din Haifa, Israel. Potrivit lor, creativitatea reprezintă abilitatea de găsi rezolvări ale unor probleme într-un mod original și cu totul nou. Însă nu orice soluție este considerată a fi creativă.

Acest lucru se întâmplă doar atunci când în creierul unei persoane se activează mai multe rețele diferite, chiar contradictorii.

De ce? Pentru că în urma studiilor s-a observat că ideile creative se formează în urma „colaborării” celor două zone din creier: cea asociativă – ce include zona medială anterioară (despre care putem spune că „rulează în background” atunci când nu ne concentrăm) și cea administrativă, ceva mai conservatoare, responsabilă cu respectarea normelor sociale și regulilor. Iar cu cât aceste două zone funcționează mai bine în paralel, cu atât rezultatul va fi mai creativ. Ca o scurtă concluzie… ceea ce ne trece prin cap trebuie mai întâi puțin modelat și cenzurat!

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.