Revista care te menține sănătos

Știați că?

Speranța de viață crește pentru bărbați

Dr. Iuliana Savopol, medic medicină generală
20 decembrie 2019
Share
Exclusiv online
speranța de viață, speranța de viață femei, speranța de viață bărbați, România, Uniunea Europeană,

Speranța de viață la naștere în Uniunea Europeană a ajuns la o medie de 80,9 ani, potrivit ultimelor date disponibile ale Eurostat, pentru anul 2017, în scădere cu 0,1 ani față de anul precedent.

În cazul femeilor, speranța de viață la nivelul UE a scăzut cu 0,1 ani, până la 83,5 ani, în timp ce speranța de viață a bărbaților, deși semnificativ mai mică, a înregistrat totuși o creștere de 0,1 ani până la 78,3 ani. Este al doilea an în care femeile din UE înregistrează o scădere a speranței de viață, începând din anul 2002, dar diferența față de bărbați rămâne una semnificativă.

Cel mai mult, acest indicator a scăzut în Luxemburg, cu 0,6 ani, dar se menține oricum peste media UE, la 82,1 ani. Cea mai mare speranță de viață din Uniunea Europeană este înregistrată în Spania – 83,4 ani. În România, speranța de viață s-a menținut în 2017 la 75,3 ani, cu mult sub media europeană – 79,1 ani în cazul femeilor, respectiv 71,7 ani în cazul bărbaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate