Revista care te menține sănătos

Știați că?

Să lăsăm grijile deoparte poate fi un pas spre vindecarea tulburării anxioase

Dr. Lucian Codruţ Cozma, medic psihiatru
21 decembrie 2021
Share
Exclusiv online
Să lăsăm grijile deoparte poate fi un pas spre vindecarea tulburării anxioase

Până la urmă ce înseamnă să îți faci griji? Înseamnă să supraanalizezi niște probleme, lucru care nu este necesar. Grija, de cele mai multe ori, se concentrează asupra unei situații negative, cu posibile consecințe catastrofale. Este complet diferită de evaluarea și rezolvarea problemelor.

Dacă te ocupi de rezolvarea unei probleme, înseamnă că nu îți faci griji. A învăța să gestionezi grija excesivă este important în managementul tulburării anxioase din mai multe motive.

Grija excesivă cauzează anxietate fără motiv

Când oamenii se îngrijorează dintr-un anume motiv se concentrează pe posibilități necunoscute. Cu toate acestea, dacă ar gândi realist, și-ar aminti și de posibilitățile pozitive. Grija excesivă exacerbează întotdeauna posibilitățile negative. Rezultatul este senzația de anxietate pentru ceva ce probabil nu se va întâmpla.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar StresControl, recomandat pentru combaterea efectelor stresului, reducerea anxietăţii şi îmbunătăţirea calităţii somnului.

Grija excesivă se concentrează pe ce nu poți controla

Când o persoană supraanalizează lucrurile incontrolabile, ajunge inevitabil să se simtă mai rău. Nu va exista un rezultat pozitiv în legătură cu ceva pentru care nu se poate face nimic. Drept urmare, starea de anxietate va crește. Cu toate acestea, în majoritatea situațiilor există elemente care pot fi controlate și focusul trebuie mutat pe acestea.

Grija excesivă afectează progresul

A-ți face griji pentru ceva înseamnă a nu acționa. Înseamnă să te concentrezi pe ce s-ar putea întâmpla în loc să te concentrezi pe ce se poate face. Rezultatul este tendința de a ignora sau de a nega posibilitățile de rezolvare a problemei. Nimic nu se schimbă când o persoană doar își face griji.

Nota pentru articolul «Să lăsăm grijile deoparte poate fi un pas spre vindecarea tulburării anxioase»:5.00/ 5 (1 vot)
#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.