Revista care te menține sănătos

Știați că?

Toți copiii se nasc fără pistrui

Dr. Ştefana Mărioara, medic medicină de familie
3 ianuarie 2020
Share
Exclusiv online
Toți copiii se nasc fără pistrui

Chiar dacă se poate ca cei mici să aibă anumite semne din naștere, „semne de frumusețe”, atunci când vin pe lume nu au pistrui; aceștia sunt produși ulterior de piele pe baza excesului de pigment atunci când este expusă la soare.

În momentul în care bebelușii sunt în bătaia razelor ultraviolete, mai ales cei cu pielea albă și ochii deschiși la culoare, șansele apariței pistruilor sunt foarte mari. De asemenea, există și un risc ridicat ca aceștia să dezvolte mai târziu cancer de piele.

Dr. Robin Ashinoff, medic dermatolog la Centrul Medical Universitar din Hackensack, susține că „pistruii care apar în cazul copiilor roșcați nu sunt ceva simpatic, fiind semne lăsate de soare; pistruii indică și afecțiuni ale AND-ului din celulele pielii.” Atât în cazul copiilor, cât și în cel al adulților, pistruii trebuie monitorizați de către un specialist dermatolog, iar crema de protecție solară trebuie folosită ori de câte ori este necesar.

Nota pentru articolul «Toți copiii se nasc fără pistrui»:5.00/ 5 (1 vot)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.