Revista care te menține sănătos

Știați că?

Folosirea excesivă a căștilor, principala cauză a problemelor de auz

26 aprilie 2022
Share
Folosirea excesivă a căștilor, principala cauză a problemelor de auz

Cele mai recente statistici arată că opt din zece tineri au avut deja o problemă de auz, dar 59% dintre ei nu au ținut cont de ea. Concluzia? Sănătatea noastră auditivă este într-o formă precară.

În timp ce riscurile pentru auz sunt bine cunoscute, adulții tineri – cu vârste cuprinse între 15 și 45 de ani – sunt din ce în ce mai expuși pericolului sonor. Și nu doar din cauza zgomotelor din mediul înconjurător (trafic, unelte, cluburi). Cauza principală în cadrul acestui segment de populație este, în primul rând, ascultatul muzicii în căști. Folosirea excesivă a căștilor este din ce în ce mai răspândită, studiile arătând că 75% dintre adulții tineri poartă căști în cea mai mare parte a zilei. 

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Tonico Forte, care are rolul de a susține activitatea sistemului nervos și buna funcționare a organismului.

Copiii între 3 și 5 ani, la risc

Studiile care ne evaluează expunerea la zgomot sunt alarmante. De aceea, au fost luate în calcul și alte segmente de populație, cum ar fi copiii, chiar și de vârstă preșcolară. Iar rezultatele au fost surpinzătoare. Astfel, specialiștii francezi ai unei organizații a medicilor audiologi (disciplina medicală ce studiază problemele legate de auz) au demonstrat că până și copiii între 3 și 5 ani ascultă sunete în cască, în medie, 30 de minute pe zi, dintre care 15 minute continuu. Este prea mult!

Prevenție vs reglementare

Iar problema care se pune este următoarea: decât o reglementare foarte strictă a nivelului zgomotului, de preferat ar fi o educație mai strictă referitoare la acesta. Reglementarea există deja și, de exemplu, gadgeturile de ascultat muzica nu pot depăși în mod normal 100 de decibeli. Pe de altă parte, deși în mod ideal, nimeni nu ar trebui să asculte un sunet de 100 de decibeli în căști mai mult de 15 minute pe zi, unii tineri dau sunetul la maximum și ascultă muzică non stop timp de trei ore la rând.

Sfaturi

Iată câteva sfaturi pentru a ne proteja auzul:

  • faceți pauze regulate pentru a lăsa urechile să se odihnească: aproximativ 10 minute la fiecare 45 de minute;
  • în cazul senzației de urechi înfundate, tinitus, hipersensibilitate la sunet sau durere, consultați medicul dacă simptomele nu au dispărut după o noapte de somn;
  • fiți conștienți de faptul că leziunile auzului sunt adesea definitive.
#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.