Revista care te menține sănătos

Știați că?

Ficatul asigură peste 500 de funcții în organism

Dr. Iuliana Savopol, medic medicină generală
15 noiembrie 2019
Share

Ficatul este cel mai mare organ intern al omului și unul dintre cele mai importante. Este un organ vital, asigurând peste 500 de funcții în organism – de la transformarea alimentelor în energie, procesând tot ceea ce omul mănâncă și bea, până la combaterea infecțiilor care apar în organism, în special în intestine.

Ficatul cântărește în jur de 1,8 kilograme în cazul bărbaților și 1,3 kg în cazul femeilor. Este singurul organ din corpul uman care are capacitatea de a se autoregenera, dar asta nu înseamnă că este indestructibil și că se poate abuza de capacitatea sa de refacere.

Dimpotrivă, când ajunge la maximul de suportabilitate, ficatul intră în colaps, viața pacientului putând fi salvată doar în urma unui transplant. Pe de altă parte, cu cât ne menținem ficatul mai sănătos, cu atât întregul organism va fi mai sănătos.

#tags   \  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate