Revista care te menține sănătos

Știați că?

Există persoane care nu se pot relaxa

Dr. Eugenia Elza Moruzzi, medic psihiatru
29 octombrie 2019
Share
Există persoane care nu se pot relaxa

Cui nu-i place să se relaxeze? Deși pare incredibil, există totuși persoane cărora momentele de relaxare le produc anxietate. Aceste persoane nu-și permit, practic, „luxul” de a se relaxa și de a se deconecta, tocmai de teamă că ceva imprevizibil și rău s-ar putea întâmpla, iar ele nu ar mai putea ieși și depăși această stare.

Cauza specifică a acestui fenomen rămâne încă necunoscută, deși teoria de bază este că aceste persoane își induc starea anxioasă în mod intenționat, pentru a evita o eventuală cădere în „butoiul cu anxietate” în momentul în care un lucru rău s-ar putea întâmpla.

Pentru că foarte multe lucruri din cauza cărora ne facem griji nu ajung se întâmple așa cum ne imaginăm (iar persoanele anxioase au tendința de a catastrofa), creierul rămâne setat astfel și știe că atunci când devine anxios în ceea ce privește un anumit aspect, acesta nu va avea loc. Data viitoare permiteți-vă un moment de relaxare!

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.