Revista care te menține sănătos

Știați că?

Există persoane care nu se pot relaxa

Dr. Eugenia Elza Moruzzi, medic psihiatru
29 octombrie 2019
Share

Cui nu-i place să se relaxeze? Deși pare incredibil, există totuși persoane cărora momentele de relaxare le produc anxietate. Aceste persoane nu-și permit, practic, „luxul” de a se relaxa și de a se deconecta, tocmai de teamă că ceva imprevizibil și rău s-ar putea întâmpla, iar ele nu ar mai putea ieși și depăși această stare.

Cauza specifică a acestui fenomen rămâne încă necunoscută, deși teoria de bază este că aceste persoane își induc starea anxioasă în mod intenționat, pentru a evita o eventuală cădere în „butoiul cu anxietate” în momentul în care un lucru rău s-ar putea întâmpla.

Pentru că foarte multe lucruri din cauza cărora ne facem griji nu ajung se întâmple așa cum ne imaginăm (iar persoanele anxioase au tendința de a catastrofa), creierul rămâne setat astfel și știe că atunci când devine anxios în ceea ce privește un anumit aspect, acesta nu va avea loc. Data viitoare permiteți-vă un moment de relaxare!

Nota pentru articolul «Există persoane care nu se pot relaxa»:4.00/ 5 (3 voturi)
#tags   \   ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate