Revista care te menține sănătos

Știați că?

Mărul oferă mai multă energie decât cafeaua. Alte curiozităţi despre fructe

Dr. Gabriela Adriana Ivănuş, medic medicină de familie
17 decembrie 2019
Share
Exclusiv online
fructe, vitamina C, vitamine,

Cu toţii ştim – chiar dacă nu consumăm suficiente – că fructele sunt foarte sănătoase şi pline de nutrienţi. Dacă aveţi nevoie de argumente suplimentare pentru a le introduce mai des în dietă, vă prezentăm câteva informaţii surprinzătoare despre ele.

  • Fructele de culoare roşie vă menţin inima puternică; cele portocalii sunt recomandate pentru sănătatea ochilor; fructele galbene menţin starea generală de sănătate; pe când cele verzi vă ajută să vă menţineţi oasele şi dinţii puternici, iar fructele de culoare violet şi albastru ajută la îmbunătăţirea memoriei.
  • Un kiwi are de două ori mai multă vitamina C decât o portocală.
  • Fructele uscate au mai multe calorii decât fructele proaspete, deoarece procesul de uscare reduce conţinutul de apă şi volumul.
  • O ceaşcă de smochine are aceeaşi cantitate de calciu precum o jumătate de cană de lapte.
  • Consumarea unui măr este o metodă mai eficientă de a rămâne treaz decât consumarea unei căni de cafea, deoarece oferă mai multă energie. Zahărul natural dintr-un măr este mai puternic decât cofeina din cafea. Apropo de mere, ştiaţi că există peste 7.000 de soiuri?
  • Tulpina (lujerul) şi coaja sau pieliţa unui fruct sunt de obicei mai hrănitoare decât fructele în sine. Aşadar, dacă vă curăţaţi fructele înainte de a le mânca, este posibil să faceţi o greşeală nutriţională.
  • Consumarea sucului de grepfrut în timp ce luaţi anumite medicamente eliberate pe bază de reţetă poate provoca supradozaj instantaneu şi chiar deces. Aşadar, atenţie!
  • Avocado este considerat a fi cel mai hrănitor fruct din lume.
  • O rodie medie poate conţine 600 până la 1.400 de seminţe, dar recomandarea noastră legată de consumul ei are legătură cu vitaminele C, K, folaţii şi fibrele conţinute.
  • Cojile de portocale au de peste patru ori cantitatea de fibre a fructului propriu-zis. De asemenea, conţine mai mulţi antioxidanţi decât fructul în sine. Aşa este că folosirea cojii de portocale în prăjituri sau diverse preparate culinare începe să vi se pară o idee bună?
Nota pentru articolul «Mărul oferă mai multă energie decât cafeaua. Alte curiozităţi despre fructe»:5.00/ 5 (1 vot)
#tags   \   , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate