Revista care te menține sănătos

Știați că?

Amprentele digitale nu sunt unice

Dr. Ştefana Mărioara, medic medicină de familie
3 ianuarie 2020
Share
Exclusiv online
Amprentele digitale nu sunt unice

Până acum foarte puțin timp, s-a crezut că amprentele digitale sunt unice, motiv pentru care sunt folosite în anchetele medico-legale pe întreagă planetă. Chiar dacă ritmul în care evoluează știința este unul alert, corpul uman nu încetează să ne surprindă.

Teoria amprentei digitale unice a fost elaborată și lansată în anul 1888, de către Henry Faulds. La mai bine de un secol distanță, în anul 2005, anchetatorul judiciar englez pe nume Mike Silverman a declarat că este totuși imposibil de dovedit că lucrurile stau astfel. Afirmația sa avea la bază nu mai puțin de 22 de erori judiciare prin care oameni nevinovați au fost acuzați de crimă. Conform expertului englez, membrii unei familii pot avea elemente comune ale aceluiași model de amprentă.

„În principiu, nu poți dovedi că nu există două amprente la fel. Este improbabil, dar tot așa este și câștigul la loto, iar oamenii reușesc în fiecare săptămână”, a declarant Silverman.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.