Revista care te menține sănătos

Interviu

Loredana: „Noi ne creăm fericirea prin aşteptările noastre, nu prin întâmplările extraordinare”

Elena Coroianu; Foto: Antena 1
7 octombrie 2020
Share
 • Una dintre noutăţile celui de-al nouălea sezon al show-ului X factor este că Loredana face parte dintre cei patru juraţi. Colegi îi sunt Delia, Florin Ristei şi Ştefan Bănică. Juratul Florin Ristei a mai trecut pe la X Factor, cu succes chiar, dar în calitate de concurent. Loredana este simbolul succesului feminin în muzica românească. „Bună seara, iubite”, „O fată singură în noapte”, „Zig zagga” sau „Apa” sunt doar câteva dintre melodiile sale, pe care le poate fredona oricine. Debutantă când muzica uşoară era la putere, cameleonica artistă a reuşit să se impună şi când acest gen muzical a rămas în umbră. Loredana a reuşit să-şi facă un nume şi în televiziune şi să îndrume artişti la început de drum. Postură în care o puteţi vedea la Antena 1.

  Loredana: „Noi ne creăm fericirea prin aşteptările noastre, nu prin întâmplările extraordinare”
  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/loredana-noi-ne-cream-fericirea-prin-asteptarile-noastre-nu-prin-intamplarile-extraordinare/

  Farmacia Ta: Eşti printre puţinii, dacă nu chiar singurul artist român, care a reuşit să cânte cu succes încă de la lansare. Care este secretul tău?

  Loredana: Secretul este acela că mă simt pe scenă ca peştele în apă! Mă simt foarte natural şi probabil că publicul a simţit că nu este nicio barieră între mine şi el.

  Cum ţi se par concursurile de talente de acum, comparativ cu cele de la debutul tău?

  Acum sunt mai multe şi posibilitatea de a te face remarcat e, evident, mai mare, iar condiţiile sunt mai rezonabile. La mijlocul anilor '80, când am câştigat primul meu concurs, „Steaua fără nume”, trebuia să îndeplineşti nişte condiţii minime ca să fii băgat în seamă. Acum oricine se poate înscrie, chiar dacă nu e complet antrenat pentru o astfel de competiţie, are şansa să fie descoperit şi să înveţe lucruri. Cred că era mai greu atunci, era o competiţie aprigă, plus că nu aveai cum să faci rost de negative şi de tot ce găseşti acum imediat pe internet. Sunt inclusiv cursuri online de canto, nu trebuie să găseşti soluţii să înveţi să cânţi, totul e la un click distanţă, eu pe atunci nici nu mă puteam gândi că aş putea avea un profesor de canto la Oneşti.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/loredana-noi-ne-cream-fericirea-prin-asteptarile-noastre-nu-prin-intamplarile-extraordinare/

  Ce aduce X factor comparativ cu alte show-uri de profil?

  Am avut ocazia să lucrez la alte show-uri de talente şi cred că ce aduce diferit este că aici nu contează doar vocea, ci acel ingredient fără de care nu poţi fi un concurent X Factor. Cred că asta face şi deliciul acestui show, că poţi să fii surprins şi de cineva care are o mare personalitate. Nu căutăm doar performanţe vocale, doar un look sau doar o prezenţă scenică, ci căutăm acel artist! Pentru mine e un mare privilegiu să fiu interfaţa între public şi talentele de pe scenă şi să descopăr aurul acolo unde nimeni nu vede nicio strălucire, să şlefuiesc diamantul.

  Cum te înţelegi cu colegii juraţi?

  Mă înţeleg excelent! Cu Ştefan mă ştiu din adolescenţă, îl consider un artist complet, un profesionist adevărat şi îmi pare bine că suntem în acest proiect împreună. Pe Delia o ştiu încă din adolescenţă, practic eu am descoperit-o şi am adus-o în faţa marelui public scriindu-i prima ei piesă cu care a apărut la televizor şi la radio, aşa că sunt un mentor bun, mi se pare. (râde) Doar pe Ristei nu l-am întâlnit până acum. El demonstrează practic că e posibil ca prin ambiţie, muncă şi talent să ajungi din concurent, jurat.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/loredana-noi-ne-cream-fericirea-prin-asteptarile-noastre-nu-prin-intamplarile-extraordinare/

  Ce o face fericită pe Loredana?

  Pentru mine, fericirea înseamnă acea stare de linişte, de împăcare, de bucurie. Înseamnă o cină bună, un asfinţit sau un răsărit de soare, marea, să zbor, să mă bucur de momente banale, lucruri simple. Nu cred că îţi trebuie întâmplări extraordinare ca să fii fericit, noi ne creăm fericirea prin aşteptările noastre.

  Ce reprezintă pentru tine un stil de viaţă sănătos?

  Un stil de viaţă sănătos este un stil de viaţă armonios. Poţi, uneori, să mănânci ceva care să nu fie cea mai bună variantă, dar aceste mici momente îţi ajută mintea şi corpul să funcţioneze şi să rămână în formă, dar sigur că aşa cum ai grijă de corp, aşa trebuie să ai grijă şi de suflet. Lucrurile negative sunt mai periculoase decât o pizza sau o îngheţată pe care ai mâncat-o înainte de culcare.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/loredana-noi-ne-cream-fericirea-prin-asteptarile-noastre-nu-prin-intamplarile-extraordinare/

  Ai un anume ritual de îngrijire? În ce constă acesta?

  Ritualurile mele de îngrijire sunt foarte simple pentru că niciodată nu am timp să fac chestii măreţe. Sunt o fiinţă practică, îmi place să fiu eficientă într-un timp cât mai scurt, de aceea nu am un milion de creme, de produse de care să fiu dependentă, pur şi simplu lucruri obişnuite – încerc să mă hidratez, să mă odihnesc, fac sport, fac yoga. Cred că cel mai important este să îţi îngrijeşti spiritul, iar corpul va fi activat de la sine şi purificat. De aceea, nu există zi în care să nu îmi îngrijesc spiritul.

  Show-urile marca Loredana sunt un etalon, atât pentru fani, cât şi pentru colegii artişti, şi cu siguranţă, necesită o condiţie fizică bună. Noroc genetic sau o anumită rigoare?

  Sigur, ai nevoie de o condiţie fizică şi mintală bună, mai ales că atunci când cânţi, vocea este cel mai sensibil instrument, dar şi cel mai imprevizibil, deoarece poate fi influenţată de orice factor emoţional, fizic. Este un barometru al stării tale generale şi de aceea sportul şi dieta sunt foarte importante, ca la un sportiv de performanţă.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/loredana-noi-ne-cream-fericirea-prin-asteptarile-noastre-nu-prin-intamplarile-extraordinare/

  Cum s-a schimbat rutina ta zilnică din cauza pandemiei?

  Am căpătat mai mult timp pentru mine şi pentru cei dragi şi am realizat că am irosit mult timp cu lucruri care poate nu contau atât de mult. Am încercat cumva să recuperez toţi aceşti ani de muncă continuă, de nopţi pierdute, departe de familia mea. Dar, chiar şi acum în pandemie, muzica mi-a acaparat foarte mult timp, am scris cântece, am studiat la instrumente, am încercat să redescopăr muzica din altă perspectivă.

  Pandemia ne-a împărţit în tot felul de grupuri. Tu în ce tabără te afli? Ce ai vrea să le transmiţi celorlalţi?

  Aş vrea să le transmit tuturor că nu cred în conspiraţii. Cred că pur şi simplu Universul ne-a trimis un semnal pe care nu l-am băgat în seamă atâta timp. Acest spaţiu în care trăim este într-un colaps, pentru că neavând grijă de noi, de natura din jurul nostru, avem numai de suferit şi e un semnal de alarmă pentru fiecare în parte! Trebuie să tratăm viaţa cu tot respectul şi cu toată recunoştinţa şi să preţuim fiecare secundă. Ne-am obişnuit să luăm totul de-a gata, când fiecare clipă este o minune. Viaţa este cel mai minunat dar, iar când conştientizezi cât de mult aveam şi nu eram mulţumiţi, îţi dai seama cât de răsfăţaţi suntem noi, oamenii, astăzi.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.