Revista care te menține sănătos

Interviu

Dr. Oltjon Cobani: „Descurajez exagerarile de orice fel!”

5 septembrie 2017
Share
  • Dr. Oltjon Cobani, medic specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva, face parte din categoria medicilor care refuza interventiile pe care nu le considera necesare, pentru ca „nu primeaza numai cererea, oferta si capitolul financiar, ci si deontologia profesionala, dictata de Juramantul lui Hipocrat!”.

    Pasionat de rinoplastie, Dr. Oltjon Cobani realizeaza in cadrul clinicii ProEstetica din Bucuresti atat interventii „la moda”, precum injectarile cu botox si acid hialuronic sau implanturile mamare, cat si interventii mai putin „populare”. Dintre acestea, amintim rinoplastii, rejuvenari faciale, otoplastii, blefaroplastii, lifting sprancene, abdominoplastii, lipoaspiratii, lifting brate sau coapse, augmentare fesiera, excizia lipoamelor, alunitelor, tumorilor cutanate etc. Totodata, se ocupa si de cazuri in care este necesara chirurgia mainii: maladia Dupuytren, sindromul canalului carpian, sindromul canalului cubital.
    Dr. Oltjon Cobani: „Descurajez exagerarile de orice fel!”
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >

  • s1_interviu

    Farmacia Ta: Ce inseamna prea mult in domeniul dumneavoastra?

    Dr. Oltjon Cobani: Aceasta este o situatie cu care ma confrunt din ce in ce mai des ca medic estetician. Sunt foarte multe paciente care vin cu fotografia unei vedete si doresc sa arate ca acea persoana. Intotdeauna le explic ca aceste interventii chirurgicale trebuie realizate cu moderatie, in functie de fizionomie si de atuurile cu care au fost inzestrate. Aceste interventii nu trebuie sa modifice radical infatisarea unei persoane, ci sa rezolve anumite nemultumiri legate de aspect. Prea mult inseamna pentru mine o interventie care nu reprezinta o necesitate, ci un capriciu al persoanei respective care vine cu cereri nerealiste!

    Cine decide daca o anumita interventie este un moft sau o necesitate?

    Medicul decide daca pacientul are o problema reala sau una imaginara. Chirurgia estetica este o necesitate atat timp cat scopul ei este de a imbunatati anumite aspecte ale modului in care arata, ducand la imbunatatirea calitatii vietii pacientului respectiv. Devine un capriciu cand acea persoana nu are nevoie de aceasta interventie, problema ei nefiind una reala. Este important sa le deosebim, pentru ca o interventie nereusita asupra unei persoane care nu avea nevoie de ea poate dauna grav psihicului acesteia.
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >

  • s2_prelucrat_interviu_mic

    Care sunt limitele chirurgiei estetice?

    Limitele intervin atunci cand vin pacienti si imi solicita interventii chirurgicale de care nu au nevoie. De exemplu, vor sa isi mareasca buzele nejustificat de mult sau au deja sani mari, echivalentul unei cupe C a sutienului si vor sa isi faca o augmentare mamara. Vor sa isi injecteze toxina botulinica, dar nu prezinta riduri in repaus. Eu descurajez exagerarile de orice fel!

    Daca priviti diferite reality show-uri despre transformari spectaculoase, probabil va ganditi ca nu exista limite in chirurgia estetica. Dar eu nu sunt de acord cu transformarile radicale, impotriva naturii, care te pot transforma in altcineva, pentru ca de atunci incolo incep problemele psihice.

    Asigurati si o consiliere psihologica inainte sau postoperator?

    Aceasta este etapa cea mai importanta. Inainte de operatie trebuie discutat si inteles motivul pentru care un pacient recurge la o interventie estetica. Dupa operatie trebuie sa ma asigur ca a obtinut ceea ce si-a dorit, ca este multumit si din punct de vedere fizic, dar mai ales psihic! Un estetician trebuie sa aiba si veleitati/talent de psiholog!
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >

  • s3_prelucrat

    Cum puteti ajuta persoanele care cauta „tineretea fara batranete”?

    Sunt in general persoane care nu sunt impacate cu ele insele, care au frustrari sau nemultumiri si spera sa si le rezolve apeland la medicul estetician. Ele au, mai degraba, o problema psihologica decat una fizica. Sunt de acord cu ideea ca trebuie sa ne pastram tineretea si frumusetea cat mai mult timp si, in acest sens, suntem datori sa actionam din timp. La aceste interventii pe care le putem face (rejuvenare cu laser, cu Platelet Rich Plasma sau PRP, injectii cu vitamine si acid hialuronic) trebuie sa adaugam si un stil de viata sanatos. Nu putem rezolva totul cu bisturiul!

    Cat de des va trec barbatii pragul? Ce anume isi doresc?

    Observ ca din ce in ce mai multi reprezentanti ai sexului masculin se preocupa de modul in care arata. Barbatii vin cel mai des pentru lipoaspiratii si abdominoplastii, dar sunt si barbati care vor blefaroplastii sau tratamente de rejuvenare faciala. Uneori vin sa isi scoata lipoame, cicatrici, alunite, bataturi, unghii incarnate, alteori apeleaza la mezoterapie, pentru ca tenul lor sa arate mai bine!
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >

  • s4_interviu

    Puteti face o clasificare a interventiilor estetice in functie de durata rezultatelor?

    In primul rand, trebuie sa va spun ca orice interventie chirurgicala trebuie mentinuta. De exemplu, daca facem o lipoaspiratie, chiar si o abdominoplastie si persoana respectiva se opreste la prima shaormerie dupa interventie, evident ca rezultatul nu va dura mult timp. Dar este adevarat ca in cazul unor interventii rezultatul este mai indelungat (pana si un nas operat sufera modificari odata cu inaintarea in varsta) decat altele.

    Durata unei interventii este dictata de fiziologia tesutului operat. Cele mai de durata sunt rinoplastiile, otoplastiile, liftingul facial si abdominoplastiile, pentru ca ele sunt mai putin afectate de inaintarea in varsta a pacientului. Dar sa nu intelegem gresit, asta nu inseamna ca alte interventii trebuie neaparat repetate.
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.