Revista care te mentine sanatos

Stiri

Optimismul creste speranta de viata

9 decembrie 2016
Share

Este paharul pe jumatate plin sau pe jumatate gol? Raspunsul la aceasta intrebare ar putea avea o importanta foarte mare, mai ales in ceea ce priveste femeile. Noi cercetari sugereaza ca femeile care au o atitudine pozitiva si sunt optimiste au si o speranta de viata mai mare. Potrivit specialistilor, optimismul influenteaza starea generala de sanatate. Rezultatele cercetarii au fost publicate in American Journal of Epidemiology. Optimismul este definit ca o atitudine mentala caracterizata de catre gandirea pozitiva.

Fiti optimiste pentru a fi sanatoase!

Pentru acest studiu, cercetatorii au analizat datele provenite de la 70 000 de femei, culese intre anii 2004 si 2012, un proiect care a evaluat sanatatea femeilor cu ajutorul chestionarelor. Expertii au analizat factori care fi putut contribui la riscul de deces, printre care hipertensiunea, dieta, dar si la gradul de optimism exprimat de participantele evaluate. Se pare ca femeile pesimiste aveau un risc cu 30% mai mare de deces din cauze precum cancer, boli de inima, AVC. De asemenea, studii anterioare au legat optimismul de reducerea riscului de deces cardiovascular, dar si de o stare de sanatate buna.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Nota pentru articolul «Optimismul creste speranta de viata»:4.00/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate