Revista care te menține sănătos

Știri

Descoperirile extraordinare impotriva cancerului, premiate cu Nobel pentru Medicina!

3 octombrie 2018
Share
Descoperirile extraordinare impotriva cancerului, premiate cu Nobel pentru Medicina!

Prof. dr. Tasuku Honjo (Japonia – foto stanga) si prof. dr. James P. Allison (SUA – foto dreapta) sunt castigatorii Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicina 2018. Munca extraordinara a celor doi, in legatura cu descoperirea terapiilor impotriva cancerului, prin inhibarea reglarii imune negative, a fost esentiala pentru salvarea a milioane de pacienti cu diverse tipuri de cancer.

Tratamentele create in urma descoperirii celor doi, referitoare la stimularea sistemului imun in a ataca celulele tumorale, au impresionat lumea medicala.

Nou principiu pentru terapia impotriva cancerului

„Este, asa cum va imaginati, visul vietii mele. Nu stiu ce sa spun, este uimitor! Sunt inca in stare de soc. M-am considerat intotdeauna un simplu om de stiinta, dar acum cred ca nu mai sunt doar atat!”, a declarat prof. dr. James P. Allison.

„Pentru tratamentul cancerului este cu siguranta prima data (n.r. cand se acorda Premiul Nobel) si cred ca multi au incercat sa vindece cancerul dar, din fericire, eu si Jim Allison am studiat terapia inhibitorilor punctelor de control. Am descoperit principiul si chiar functioneaza! Sunt atat de fericit sa vad multi pacienti care imi spun <<Mi-ai salvat viata!>>. Acesta este cel mai important lucru si sunt extrem de fericit ca ceea ce am facut conteaza”, spune prof. dr. Tasuku Honjo.

Prof. dr. James P. Allison a studiat o proteina care functioneaza ca o frana asupra sistemului imun. El a realizat importanta eliberarii acestei frane pentru a lasa celulele imune sa atace cancerul. Prof. dr. Tasuku Honjo a descoperit o alta proteina care functiona, de asemenea, ca o frana, dar cu un mecanism diferit de actiune. Terapiile bazate pe descoperirile celor doi au fost extrem de eficiente in lupta impotriva cancerului. Astfel, au aparut medicamentele din clasa inhibitorilor punctelor de control (checkpoint inhibitors), folosite pentru cancerele de plamani, renal, de vezica urinara, de piele etc.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.