Revista care te mentine sanatos

Stiri

Plamanul si calitatea aerului: o noua frontiera

28 noiembrie 2018
Share
Plamanul si calitatea aerului

Peste 1.200 de medici participanti, 34 de simpozioane majore, 15 simpozioane satelit, 21 de cursuri precongres si 83 de prezentari sunt cateva dintre cifrele celui de-al XXV-lea Congres National al Societatii Romane de Pneumologie (SRP). Editia din acest an s-a desfasurat sub tematica „Plamanul si calitatea aerului: o noua frontiera”. La eveniment au vorbit 200 de speakeri romani, precum si 30 de lectori internationali.

Editia de anul acesta a Congresului National al SRP a insemnat si realizarea de simpozioane internationale in parteneriat cu European Respiratory Society (ERS) sau cu Société de Pneumologie de Langue Française (SPLF). Dar si organizarea a sapte simpozioane comune cu societati stiintifice din Romania. Un program separat in cadrul congresului a fost destinat sectiunii asistentilor medicali din Societatea Romana de Pneumologie.

Noi abordari multidisciplinare

Aceasta manifestare stiintifica de inalt nivel a adus cu sine schimburi de idei, dar si de paradigma in construirea unei noi „abordari multidisciplinare” a pacientului cu patologie respiratorie, vazuta prin ochii mai multor medici cu specialitati diferite. Amintim cateva dintre principalele teme care s-au dezbatut in cadrul congresului: poluarea si pamantul; infectii pulmonare; tuberculoza; astm; BPOC; bronsiectazii; endoscopie pulmonara; interferente pneumologie-chirurgie toracica-ATI; urgente in medicina respiratorie; interferente alergologie-imunologie-pneumologie; oncologie toracica.

Nota pentru articolul «Plamanul si calitatea aerului: o noua frontiera»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate