Revista care te menține sănătos

Știri

Plamanul si calitatea aerului: o noua frontiera

28 noiembrie 2018
Share
Plamanul si calitatea aerului: o noua frontiera

Peste 1.200 de medici participanti, 34 de simpozioane majore, 15 simpozioane satelit, 21 de cursuri precongres si 83 de prezentari sunt cateva dintre cifrele celui de-al XXV-lea Congres National al Societatii Romane de Pneumologie (SRP). Editia din acest an s-a desfasurat sub tematica „Plamanul si calitatea aerului: o noua frontiera”. La eveniment au vorbit 200 de speakeri romani, precum si 30 de lectori internationali.

Editia de anul acesta a Congresului National al SRP a insemnat si realizarea de simpozioane internationale in parteneriat cu European Respiratory Society (ERS) sau cu Société de Pneumologie de Langue Française (SPLF). Dar si organizarea a sapte simpozioane comune cu societati stiintifice din Romania. Un program separat in cadrul congresului a fost destinat sectiunii asistentilor medicali din Societatea Romana de Pneumologie.

Noi abordari multidisciplinare

Aceasta manifestare stiintifica de inalt nivel a adus cu sine schimburi de idei, dar si de paradigma in construirea unei noi „abordari multidisciplinare” a pacientului cu patologie respiratorie, vazuta prin ochii mai multor medici cu specialitati diferite. Amintim cateva dintre principalele teme care s-au dezbatut in cadrul congresului: poluarea si pamantul; infectii pulmonare; tuberculoza; astm; BPOC; bronsiectazii; endoscopie pulmonara; interferente pneumologie-chirurgie toracica-ATI; urgente in medicina respiratorie; interferente alergologie-imunologie-pneumologie; oncologie toracica.

Nota pentru articolul «Plamanul si calitatea aerului: o noua frontiera»:5.00/ 5 (1 vot)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.