Revista care te menține sănătos

Știri

Plamanul si calitatea aerului: o noua frontiera

28 noiembrie 2018
Share

Peste 1.200 de medici participanti, 34 de simpozioane majore, 15 simpozioane satelit, 21 de cursuri precongres si 83 de prezentari sunt cateva dintre cifrele celui de-al XXV-lea Congres National al Societatii Romane de Pneumologie (SRP). Editia din acest an s-a desfasurat sub tematica „Plamanul si calitatea aerului: o noua frontiera”. La eveniment au vorbit 200 de speakeri romani, precum si 30 de lectori internationali.

Editia de anul acesta a Congresului National al SRP a insemnat si realizarea de simpozioane internationale in parteneriat cu European Respiratory Society (ERS) sau cu Société de Pneumologie de Langue Française (SPLF). Dar si organizarea a sapte simpozioane comune cu societati stiintifice din Romania. Un program separat in cadrul congresului a fost destinat sectiunii asistentilor medicali din Societatea Romana de Pneumologie.

Noi abordari multidisciplinare

Aceasta manifestare stiintifica de inalt nivel a adus cu sine schimburi de idei, dar si de paradigma in construirea unei noi „abordari multidisciplinare” a pacientului cu patologie respiratorie, vazuta prin ochii mai multor medici cu specialitati diferite. Amintim cateva dintre principalele teme care s-au dezbatut in cadrul congresului: poluarea si pamantul; infectii pulmonare; tuberculoza; astm; BPOC; bronsiectazii; endoscopie pulmonara; interferente pneumologie-chirurgie toracica-ATI; urgente in medicina respiratorie; interferente alergologie-imunologie-pneumologie; oncologie toracica.

Nota pentru articolul «Plamanul si calitatea aerului: o noua frontiera»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate