Revista care te mentine sanatos

Stiri

Terapia prin cantat amelioreaza simptomele Parkinsonului

19 aprilie 2016
Share

Boala Parkinson este o tulburare degenerativa a sistemului nervos. Printre simptome se numara tremorul mainilor, bratelor, picioarelor si maxilarului. Persoanele care se confrunta cu Parkinsonul se misca incet, au probleme de echilibru si sunt instabile emotional.

Terapia prin cantat

In egala masura, problemele de respiratie si voce (scaderea in intensitate, ton stins) reduc calitatea vietii pacientilor cu Parkinson. Tratamentele standard nu vizeaza aceste aspecte. In plus, stimularea cerebrala ce amelioreaza multe dintre simptomele clasice ale bolii poate contribui la modificarile vocii. O echipa de cercetatori de la Universitatea de Stat din Iowa, Statele Unite, a investigat terapia prin cantat si efectele acesteia. 28 de pacienti cu Parkinson au participat la cercetare si au mers la sesiuni de canto de grup, fie o data, fie de doua ori pe saptamana. In cadrul sesiunilor de terapie s-au facut exercitii vocale si au fost cantate melodii cunoscute. Dupa opt saptamani s-au inregistrat imbunatatiri semnificative, atat la nivelul vocii, cat si al respiratiei.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Nota pentru articolul «Terapia prin cantat amelioreaza simptomele Parkinsonului»:4.17/ 5 (6 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate