Revista care te menține sănătos

Știri

Vesta „inteligenta” care ar putea diagnostica pneumonia

27 ianuarie 2017
Share

Expertii au pus la punct o vesta „inteligenta”, capabila sa diagnosticheze pneumonia, boala care continua sa faca ravagii in Africa. De ce este aceasta vesta atat de speciala? Ei bine, odata imbracata, poate ajuta la stabilirea diagnosticului de penumonie, potrivit cercetatorilor si inginerilor de telecomunicatii din Uganda. Aceasta infectie respiratorie acuta ucide inca foarte multi copii, in special din Africa si Asia.

Detectarea bolii in stadii incipiente

In momentul in care copilul imbraca vesta dotata cu senzori, mai multe date sunt colectate si analizate, printre care sunetele emise de plamani, temperatura corporala si ritmul respiratiei. Informatiile inregistrate sunt apoi transmise prin bluetooth unei aplicatii pe smartphone. In urma stocarii informatiilor respective, un medic poate avea acces la toate datele, astfel incat sa se poata lua rapid o decizie. Pneumonia este responsabila de 15% din numarul total de decese inregistrare in randul copiilor sub 5 ani din lume, potrivit datelor furnizate de OMS. Vesta se numeste „mama-ope” (mother’s hope) si este deocamdata un prototip, insa ar putea detecta boala in stadii incipiente.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Vesta „inteligenta” care ar putea diagnostica pneumonia»:4.00/ 5 (4 voturi)
#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.