Revista care te menține sănătos

Știri

Acneea ar putea fi cauzata de un dezechilibru al bacteriilor pielii

11 aprilie 2017
Share

Expertii de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA), sustin ca acneea nu ar fi neaparat cauzata de prezenta unei anumite tulpini de bacterii. Oamenii de stiinta au realizat un studiu si au descoperit ca echilibrul bacteriilor poate juca un rol-cheie in ceea ce priveste dezvoltarea acneei. Acneea este o boala cronica, inflamatorie, caracterizata prin aparitia punctelor albe, negre, pustulelor etc. Zonele cele mai afectate sunt fata, gatul, pieptul, umerii si spatele, deoarece aceste zone au un numar mare de glande sebacee.

Mentinerea unui echilibru

Bacteria Propionibacterium acnes joaca un rol important in dezvoltarea acneei. Studiile au aratat ca P. acnes utilizeaza sebumul ca sursa de energie, iar prezenta sa in pori initiaza raspunsul sistemului imunitar, care provoaca inflamatia. Cu toate acestea, bacteria este prezenta atat in porii persoanelor care sufera de acnee, cat si in cei ai persoanelor care nu se confrunta cu aceasta problema. La studiu au participat 72 de adulti, dintre care 38 aveau acnee, iar 34 nu. Cercetatorii au colectat probe de la fiecare pacient si au identificat diferente in tulpinile bacteriei P. acnes. S-a descoperit ca adultii cu acnee aveau gene legate de producerea toxinelor bacteriene, care promoveaza inflamarea pielii. In loc de a „ucide” toate bacteriile, inclusiv pe cele benefice, medicii ar trebuie sa se concentreze pe mentinerea unui echilibru intre bacteriile benefice si cele daunatoare.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.