Revista care te menține sănătos

Știri

Lucrati in ture de noapte? Aveti un risc cu 19% mai mare de a dezvolta cancer!

15 ianuarie 2018
Share
Lucrati in ture de noapte? Aveti un risc cu 19% mai mare de a dezvolta cancer!

Lipsa odihnei pe timp de noapte afecteaza organismul femeilor si le creste riscul de a dezvolta o forma de cancer. Conform unui studiu, reprezentantele sexului frumos au urmatoarele riscuri: 41% riscuri de a face cancer de piele, 32%, cancer de san si 18%, cancer de stomac.

Riscul general de a dezvolta orice forma de cancer a fost stabilit la 19%. Cercetarea a fost efectuata de oamenii de stiinta de la Universitatea Sichuan din China, pe baza a 61 de studii anterioare in care au fost implicati peste 4 milioane de oameni din Europa, America de Nord, Asia si Australia.

Femeile din Europa, printre cele mai afectate de schimbul de noapte

O alta descoperire a fost faptul ca asistentele medicale sunt cele mai predispuse la cancerele cauzate de munca in schimburile de noapte, avand un risc cu 58% mai mare de a face cancer mamar, 35%, cancer gastric si 28%, cancer de plamani, fata de asistentele care lucreaza in schimbul de zi. Explicatia ar putea fi ca asistentele au parte de ture mult mai solicitante. In alta ordine de idei, cercetatorii spun ca femeile din Europa si America de Nord sunt cele mai afectate de cancerul mamar.

„Am fost surprinsi sa descoperim asocierea dintre munca pe timp de noapte si riscul de cancer la san in special in randul femeilor din America de Nord si Europa. Este posibil ca femeile din aceste zone sa aiba niveluri mai ridicate ale hormonilor sexuali, asociati cu cancerele legate de hormoni, cum ar fi cancerul de san”, a declarat Xuelei Ma, profesor asistent la universitatea din China.

Explicatia legaturii dintre cancere si schimbul de noapte ar putea fi legata de nivelul scazut de melatonina. Oamenii de stiinta spun ca toate persoanele care lucreaza in ture de noapte ar trebui sa se prezinte regulat la medic pentru controale.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.