Revista care te menține sănătos

Știri

Furia, supărarea şi efortul fizic intens ar putea duce la AVC

Mădălina Cristea; sursă: sciencedaily.com
4 mai 2022
Share
Furia, supărarea şi efortul fizic intens ar putea duce la AVC

Cercetătorii de la National University of Ireland Galway au realizat un studiu asupra cauzelor care duc la accident vascular cerebral (AVC). Ei au descoperit că unul din 11 supravieţuitori a trăit un moment de furie sau supărare şi că unul din 20 de indivizi a făcut efort fizic intens cu o oră înaintea declanşării AVC-ului.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Omega 3-6-9 vegetal de la Naturalis. Este o sursă de acizi graşi nesaturaţi cu efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, precum şi a metabolismului şi sănătăţii pielii, părului şi unghiilor.

Cercetarea a cuprins 13.462 de cazuri de AVC ischemic acut în care au fost implicaţi pacienți din 32 de țări. Specialiştii sugerează că unele dintre cele mai bune modalități de a preveni AVC-ul sunt menținerea unui stil de viață sănătos; gestionarea hipertensiunii arteriale și evitarea fumatului.

De asemenea, sunt dezirabile evitarea episoadelor de furie şi supărare şi a momentelor singulare de suprasolicitare fizică. În plus, practicarea regulată a unei activități fizice ar putea reduce pe termen lung riscul manifestării unui AVC.

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.