Revista care te mentine sanatos

Stiri

Neuroreabilitarea, tratamentul viitorului

7 iunie 2016
Share

Potrivit ultimelor statistici, Romania este plasata in primele trei tari europene in ceea ce priveste incidenta crescuta a bolilor cerebrovasculare, precum si mortalitatea de cauza cerebrovasculara. 

 Conform ultimei raportari a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, au fost inregistrate, in intreaga lume, peste 15 milioane de cazuri noi de accident vascular cerebral (AVC), aproximativ 5 milioane dintre acesti pacienti isi pierd viata, iar alte 5 milioane raman cu diverse grade de dizabilitate permanenta. Pentru acestia din urma, neuroreabilitarea ramane singura sansa la o viata normala. In acest scop, s-au reunit, la Cluj, in cadrul „RoNeuro Brain Days”, experti de top, neurologi renumiti din SUA, Austria, Germania, Israel, Belgia, Italia, Rusia, Republica Moldova si Romania.

Metode noi de tratament

In cadrul congresului au fost prezentate cele mai noi abordari in ceea ce priveste tratarea afectiunilor neurologice si recuperarea pacientilor. In prezent, recuperarea dupa AVC, traumatisme cranio-erebrale sau vertebromedulare nu mai consta doar in terapie fizica. Strategiile actuale au in vedere combinarea recuperarii motorii cu cea cognitiva si emotionala.

Neuroreabilitarea reprezinta un element esential al tratamentului AVC. Conceptul neuroreabilitarii precoce dupa AVC nu a fost inca clar definit, pentru cei mai multi cercetatori reprezentand initierea ei in primele 48-72 ore de la debut. Datele din studiile experimentale si clinice sugereaza ca mobilizarea si reabilitarea fizica precoce dupa AVC sunt utile nu doar in reducerea complicatiilor, ci si in grabirea recuperarii.

Nota pentru articolul «Neuroreabilitarea, tratamentul viitorului»:4.50/ 5 (4 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate