Revista care te mentine sanatos

Stiri

Hipnoza, in tratarea sindromului de colon iritabil

6 aprilie 2012
Share

Hipnoza ar putea fi extrem de eficienta in tratarea sindromului de colon iritabil, caracterizat prin dureri abdominale puternice si balonare. Studiile, realizate de Academia Sahlgrenska din Suedia pe un esantion de 346 de pacienti, arata ca hipnoterapia ar putea ameliora simptomele sindromului de colon iritabil la pacientii afectati, imbunatatirea fiind una pe termen lung.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetatorii au realizat doua studii. In unul dintre acestea, publicat in Jurnalul American de Gastroenterologie, 138 de pacienti care sufereau de sindromul colonului iritabil au facut sedinte de hipnoterapie, o ora pe saptamana, timp de 12 saptamani. 40% dintre pacienti au inregistrat o scadere satisfacatoare a simptomelor. Tratamentul presupune ca pacientul sa invete sa isi controleze simptomele, prin relaxarea profunda si prin sugestii hipnotice adaptate individual. Ideea este ca pacientul sa utilizeze aceasta tehnica si in viata de zi cu zi.

In celalalt studiu prezentat in Jurnalul Scandinav de Gastroenterologie, 308 pacienti care facusera anterior hipnoterapie au fost examinati. Rezultatele au demonstrat ca 85% dintre cei care au fost ajutati prin hipnoterapie resimteau inca beneficiile tratamentului si utilizau inca tehnica.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Hipnoza, in tratarea sindromului de colon iritabil»:3.40/ 5 (5 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate