Revista care te mentine sanatos

Stiri

Persoanele cu astm, mai predispuse la embolie pulmonara

luni, 24 decembrie 2012
Share

Precum alte afectiuni inflamatorii cronice, astmul sever ar putea fi asociat cu aparitia unui blocaj la nivelul plamanilor. Persoanele care sufera de astm prezinta un risc mai mare de a face embolism pulmonar, potrivit unui studiu realizat de catre cercetatorii din Olanda.

Embolismul pulmonar reprezinta obstructia unei artere pulmonare cauzata de catre un cheag de sange care se deplaseaza catre plamani dintr-o alta parte a organismului. Fara un tratament adecvat pentru a dizolva cheagul, poate aparea embolismul pulmonar.

Potrivit studiului, se pare ca formele severe de astm, cum este astmul bronsic refractar, cresc riscul de embolie pulmonara, mai ales daca pacientului i s-a prescris un tratament pe baza de corticosteroizi. Riscul este de aproape noua ori mai mare la persoanele care sufera de astm fata de oamenii care nu au o asemenea afectiune. In randul pacientilor care au o forma moderata de astm bronsic riscul este de 3,5 ori mai mare.

Ruxandra Raica

Sursa: www.everydayhealth.com

Nota pentru articolul «Persoanele cu astm, mai predispuse la embolie pulmonara»:2.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,
tonica
2017-05-10T17:43:18+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate