Revista care te mentine sanatos

Stiri

43% din pacientii nou depistati cu HIV au intre 20 si 30 de ani

21 septembrie 2012
Share

Cifre ingrijoratoare ies la iveala cand intra in discutie subiectul SIDA. Se pare ca din 619 romani nou diagnosticati cu HIV 43% au varsta cuprinsa intre 20 si 29 de ani si 64% s-au infectat prin intermediul contactului sexual neprotejat.

In aceste conditii, Asociatia Romana Anti-Sida (ARAS) a organizat o campanie de prevenire a infectarii cu virusul HIV si de incurajare a testarii. „Sunt doua mesaje principale pe care ne dorim sa le transmitem tinerilor: «Spune Da sexului protejat» si «Testeaza-te. Cand vine vorba de HIV, ceea ce nu stii poate rani. Pe tine si pe altii»… La nivelul anului 2011, jumatate din noile cazuri de HIV depistate erau chiar in randul tinerilor cu varste intre 20 si 24 de ani”, a declarat dr. Maria Georgescu, director executiv ARAS.

De asemenea, un raport publicat de Fundatia „Tineri pentru tineri” in anul 2012 arata ca 54% dintre persoanele cu varste intre 15 si 24 de ani nu au folosit prezervativul pentru fiecare contact sexual ocazional si 16,3% nu l-au folosit niciodata.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «43% din pacientii nou depistati cu HIV au intre 20 si 30 de ani»:3.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate