Revista care te menține sănătos

Știri

Ochi albastri fara ajutorul lentilelor de contact

8 noiembrie 2011
Share

Se pare ca in mai putin de doi ani, noua inventie a unui medic american va face furori printre persoanele care nu au fost inzestrate de la natura cu ochi albastri. Astfel, cei care si-au dorit dintotdeauna sa aiba o alta culoare a ochilor au acum o alternativa definitiva si lipsita de riscuri, sustine inventatorul tehnologiei Lumineye.

Gregg Homer, medic in cadrul Centrului Medical Stroma din Laguna Beach, a dezvoltat o noua metoda care utilizeaza laserul in procesul de schimbare a culorii irisului, din caprui in albastru deschis. Laserul actioneaza la nivelul pigmentilor, schimbandu-le structura, iar procedura este complet nedureroasa si extrem de rapida, durand doar un minut.

Ceea ce trebuie sa retineti este ca nuanta ochilor nu se schimba la finalul acelui minut si ca nu veti iesi din cabinetul specialistului cu ochii albastri mult doriti.

Dupa efectuarea procedurii cu laser, culoarea irisului se modifica in cursul a 2-3 saptamani, timp in care laserul actioneaza asupra melaninei (pigmentul negru din iris) si determina schimbarea de pigment graduala.

In prezent, metoda este in faza de trial pe subiecti umani, iar daca rezultatele vor fi pozitive, interventia va fi disponibila in mai putin de 18 luni in tarile europene si in aproximativ 3 ani pe teritoriul Statelor Unite si va costa 5.000 de dolari.

Paula Rotaru

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.