Revista care te menține sănătos

Știri

Vaccinul antigripal poate proteja impotriva infarctului?

1 octombrie 2013
Share

Riscul aparitiei unui infarct miocardic scade cu pana la 45% in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 40 si 65 de ani care au fost vaccinate antigripal. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii australieni, acest procent se micsoreaza dupa varsta de 65 de ani, ajungand pana la 33%.

Prin urmare, in urma datelor publicate si a multor ani de studiu in laborator, autorii cercetarii recomanda vaccinul antigripal in special persoanelor cardiace. In plus, deoarece specialistii au demonstrat ca „injectia” are rol de protectie a inimii in randul varstnicilor, reprezentantii domeniului farmaceutic au venit cu o noua propunere: marirea dozei de vaccin in randul acestei categorii de persoane. De indata ce vaccinul pentru varstnici va obtine recomandarea oficiala de la FDA (Administratia Americana a Alimentelor si Medicamentelor), produse similare ar trebui sa fie disponibile in intreaga lume.

Text: Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.