Revista care te mentine sanatos

Stiri

Testul genetic care distinge infectiile bacteriene de cele virale

27 septembrie 2013
Share

Un test genetic ar putea distinge infectiile bacteriene de cele virale, detectand astfel noi boli si combatand rezistenta la antibiotice. Sistemul imunitar reactioneaza diferit atunci cand lupta cu o infectie virala fata de una bacteriana, diferentele fiind in mod evident la nivel genetic. Acest test de sange detecteaza o semnatura genetica specifica pe care sistemul imunitar al unei persoane o exprima ca reactie la anumite virusuri.

Testul i-ar putea ajuta pe pacienti sa fie mai repede diagnosticati si tratati, reducandu-se utilizarea inutila a antibioticelor care nu dau rezultate in cazul infectiilor virale. Testele actuale se bazeaza pe depistarea unui anumit microb in sangele unui pacient, necesitand cunostinte speciale pentru ca microbul sa fie detectat. Testul s-a dovedit a avea o acuratete de 90% in a distinge infectiile virale de cele bacteriene la persoanele care sufereau de boli respiratorii.

Ruxandra Raica

Sursa: health24.com 

Nota pentru articolul «Testul genetic care distinge infectiile bacteriene de cele virale»:2.75/ 5 (4 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate