Revista care te mentine sanatos

Stiri

Produsele bio sunt intr-adevar mai bune pentru sanatate?

24 martie 2014
Share

Pe zi ce trece, produsele bio castiga din ce in ce mai multi adepti. Dar care sunt beneficiile si limitele lor reale? Pentru a putea raspunde la aceasta intrebare, cercetatorii au demarat studiul BioNutriNet, ce are drept scop revizuirea consumului de produse alimentare din agricultura ecologica si impactul lor nutritiv, economic, toxicologic.

Un protocol preliminar realizat in cadrul studiului NutriNet ofera deja o idee despre locul unde sunt pozitionate produsele bio in Franta. Se pare ca 69,9% dintre persoanele intervievate au spus ca acestea sunt mai bune pentru sanatate, 83,7% votand pentru mediu. Doar 51% dintre cei care au raspuns s-au plans ca sunt mai scumpe. In prezent, o treime dintre francezi nu mananca deloc produse bio, 51% sunt consumatori ocazionali, iar 14% consumatori obisnuiti. Totusi, oamenii au recunoscut importanta unui consum crescut de fructe, legume, leguminoase, nuci, migdale, alune si uleiuri vegetale. Bauturile dulci, alcoolul, carnea si laptele ar trebui sa se claseze pe locul doi. Doar in acest fel aportul de vitamine si minerale, acizi grasi Omega-3 si fibre va fi suficient de mare si oamenii nu vor cadea usor prada kilogramelor in plus.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Produsele bio sunt intr-adevar mai bune pentru sanatate?»:3.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate