Revista care te mentine sanatos

Stiri

Ce legatura exista intre vitamina E si obezitate?

7 iunie 2013
Share

O noua modalitate de a lupta impotriva obezitatii si a bolilor provocate de aceasta a fost descoperita de catre expertii de la Universitatea Case Western Reserve din Clevland, Statele Unite. Vitamina E ar putea atenua simptomele unei boli hepatice cauzate de obezitate.

Steatohepatita non-alcoolica este o complicatie severa a obezitatii, caracterizata prin acumularea de grasime, stres oxidativ si inflamatie la nivelul ficatului. Poate evolua, transformandu-se in cancer la ficat.

Proprietatile antioxidante ale vitaminei E ofera protectie impotriva acestei maladii. Uleiurile vegetale, nucile, semintele, legumele cu frunze verzi reprezinta o sursa bogata de vitamina E, dar si suplimentele nutritive. Din pacate, nu exista niciun tratament impotriva steatohepatitei non-alcoolice, strans legata de obezitate si de diabetul zaharat tip II. Singura optiune este transplantul.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Sciencedaily.com

Nota pentru articolul «Ce legatura exista intre vitamina E si obezitate?»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate