Revista care te menține sănătos

Știri

Antiacidele trateaza ulcerul si gastrita

9 ianuarie 2014
Share

Atentie! Daca acuzati dureri abdominale, lipsa poftei de mancare sau stari de voma, prezentati-va imediat la cabinetul medicului de familie, intrucat aceste simptome pot fi semne clare ca stomacul are de suferit. Gastrita si ulcerul sunt afectiuni caracterizate prin inflamatia si, respectiv, aparitia unor leziuni in mucoasa protectoare a tubului digestiv.

In cazul in care boala se afla abia la inceput, medicul va poate prescrie un tratament pe baza de antiacide, capabile sa reduca acea cantitate de acid gastric si sa vindece leziunile stomacale. Insa este bine sa tineti cont de faptul ca, in timpul tratamentului cu antiacide, nu este bine sa consumati citrice si bauturi carbogazoase, deoarece reduc eficienta pastilelor. In cazul in care boala a ajuns deja intr-un stadiu avansat, medicul va poate prescrie antibiotice sau antibiotice combinate cu antiacide timp de 7-14 zile, insa e de preferat sa preveniti sau sa tratati boala in stadiul incipient.

Cristina Ionescu

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.