Revista care te mentine sanatos

Stiri

Migrenele pot cauza leziuni permanente la nivelul creierului

4 septembrie 2013
Share

Migrenele pot produce leziuni permanente la nivelul creierului, indica o noua cercetare. Expertii au descoperit ca migrenele care afecteaza aproximativ 10-15% din populatie cresc riscul leziunilor cerebrale, anomaliilor materiei albe si modifica volumul creierului. Desi migrenele erau considerate tulburari benigne fara consecinte pe termen lung pentru creier, iata ca aceasta tulburare poate modifica definitiv structura creierului.

In urma revizuirii a 19 studii s-a descoperit ca, in cazul migrenelor cu aura, riscul de leziuni la nivelul creierului crestea cu 68%, in timp ce riscul de anomalii ale materiei albe crestea cu 44%. Intre timp, un alt studiu publicat in jurnalul Neurology arata ca migrenele sunt mai comune in randul persoanelor cu un venit mai mic. De exemplu, pentru femeile intre 25 si 34 de ani, doar 20% dintre cele cu venituri ridicate sufereau de migrena, spre deosebire de 29%, respectiv 37%, in randul celor cu un venit mediu si scazut. Aceste rezultate sustin ca factorii de stres asociati cu venituri mici joaca un rol important in ceea ce priveste migrena.

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Migrenele pot cauza leziuni permanente la nivelul creierului»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate