Revista care te menține sănătos

Știri

Ascultati muzica la job si veti fi mai productivi!

10 iunie 2016
Share

Cati dintre dumneavoastra asculta muzica la serviciu, in timp ce lucreaza? Potrivit specialistilor, daca aveti o zi mai „proasta”, se pare ca muzica v-ar putea ajuta sa uitati de probleme si sa fiti mai eficienti chiar si la birou. Un studiu arata ca 90% dintre angajati sunt mai productivi atunci cand asculta muzica la job, iar acest aspect ii ajuta sa isi schimbe starea de spirit. Si tot muzica i-ar ajuta sa fie mai rapizi in ceea ce priveste activitatea desfasurata.

 Muzica la serviciu?

Impactul pe care-l are muzica la job a fost observat pe un grup de 26 de participanti care au fost rugati sa asculte diferite genuri de muzica, de la muzica electronica, la clasica si pop. Voluntarii erau implicati in diferite sarcini, fie ca realizau probleme de matematica, fie gramaticale, fie chestiuni de rationament. Asadar, managerii ar putea lua in calcul acest aspect cand vine vorba despre eficienta unei echipe si motivarea angajatilor. Cu toate acestea, nu toate persoanele se pot concentra daca asculta muzica, asa ca ar trebui sa fie o chestiune de alegere personala. Muzica ambientala este recomandata pentru taskurile care necesita foarte multa atentie, iar cea electronica, pentru cele care presupun rapiditate.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Ascultati muzica la job si veti fi mai productivi!»:3.60/ 5 (5 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.