Revista care te mentine sanatos

Stiri

Veganii ar trebui sa ia permanent suplimente cu B12

4 octombrie 2016
Share

Potrivit Societatii Germane de Nutritie (DGE), este „dificil, daca nu chiar imposibil” ca dintr-o dieta exclusiv vegetariana sa-ti iei toti nutrientii esentiali. Dintre acestia, cea mai „defavorizata” este vitamina B12. Urmatoarele pe lista sunt proteinele, respectiv aminoacizii esentiali, acizi grasi Omega-3 cu catena lunga, riboflavina (B2), vitamina D si minerale precum calciu, fier, iod, zinc si seleniu.

 

Carente si remedii

Persoanele care refuza orice aliment de natura animala sunt predispuse la carente nutritionale si anumite tulburari de sanatate. Potrivit DGE, dieta vegana este contraindicata femeilor insarcinate sau care alapteaza, copiilor si adolescentilor. Aceiasi experti recomanda persoanelor care opteaza pentru o dieta vegana sa ia permanent suplimente cu B12, sa-si faca periodic analize pentru a verifica nivelul acestei vitamine in organism. Si, nu in ultimul rand, sa aleaga alimentele bogate in substante nutritive sau imbogatite, in special cu „nutrientii-problema”.

O alta recomandare pentru vegani este vizita periodica la medic pentru a verifica daca exista anumite carente.

 

Elena Coroianu

Sursa: nutraingredients.com

Nota pentru articolul «Veganii ar trebui sa ia permanent suplimente cu B12»:5.00/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , , , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate