Revista care te menține sănătos

Știri

Tehnica revolutionara care ar putea reda vederea

26 august 2016
Share

Cercetatorii australieni au dezvoltat o noua tehnica de a regenera celulele corneei, restabilind vederea cu ajutorul unei pelicule de hidrogel. In curand, vederea ar putea fi recapatata datorita acestei pelicule de hidrogel, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de catre expertii de la Universitatea din Melbourne. Leziunile, bolile si procesul de imbatranire reduc numarul celulelor corneei, conducand la deteriorarea vederii si chiar la orbire. Aceste celule nu se pot regenera sau repara singure, singura varianta fiind transplantul de cornee.

Pelicula este mai subtire decat firul de par

Oamenii de stiinta au prelevat un esantion de celule din cornee si le-au cultivat in laborator pe o pelicula de tip hidrogel, dezvoltand astfel un strat de celule suplimentar in laborator. Testele clinice pe subiectii umani ar putea fi lansate anul viitor. Mai subtire chiar si decat un fir de par, pelicula incolora de hidrogel se resoarbe in mod natural dupa doua luni, ochiul devenind umed si transparent. Pelicula este implantata pe suprafata interioara a corneei, printr-o mica incizie, iar membrana care se opacizeaza din cauza bolii redevine transparenta.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.