Revista care te mentine sanatos

Stiri

Estrogenul le protejeaza pe femei de gripa

marti, 9 februarie 2016
Share

Cercetatorii Universitatii Johns Hopkins (SUA) au descoperit ca estrogenul, hormonul sexual feminin, are proprietati antivirale impotriva virusului gripei, Influenza. Aceasta ar putea fi explicatia faptului ca barbatii par, de multe ori, sa fie loviti mai greu de simptome decat femeile.

Pentru studiu, au fost recoltate celule epiteliale nazale atat de la femei, cat si de la barbati. Culturile de celule au fost expuse virusului gripei de sezon (Influenza A), estrogenului si unor compusi care se comporta ca estrogenul si sunt folositi in terapia hormonala, numiti modulatori selectivi ai receptorilor de estrogen (SERM).

Efectele antivirale ale estrogenului

Cercetatorii au observat ca estrogenul si compusii de tip SERM au redus replicarea virusului gripal in celulele nazale recoltate de la femei. Dar nu au observat aceeasi actiune si la celulele recoltate de la barbati. Studiul efectuat la Universitatea Johns Hopkins este prima cercetare care a permis identificarea receptorului de estrogen responsabil pentru efectele antivirale ale hormonului.

Elena Coroianu

Sursa: Sciencealert.com

Nota pentru articolul «Estrogenul le protejeaza pe femei de gripa»:4.80/ 5 (5 voturi)
tonica
2017-05-10T17:42:48+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate