Revista care te menține sănătos

Știri

Un vaccin revolutionar ar putea eradica complet tumorile

28 februarie 2018
Share
Un vaccin revolutionar ar putea eradica complet tumorile

Una dintre cele mai importante cercetari stiintifice din ultima perioada anunta faptul ca tumorile ar putea fi vindecate printr-un simplu vaccin. Testele efectuate pe soarecii de laborator au aratat ca noul tratament a eradicat complet tumorile, chiar si in cazul metastazelor!

Descoperirea, care ar putea schimba viata a zeci de milioane de persoane, apartine oamenilor de stiinta de la Universitatea Stanford din SUA si se bazeaza pe actiunea a doi agenti care impulsioneaza puternic sistemul imunitar.

Noul vaccin „trezeste” celulele T care lupta impotriva tumorilor

In conditiile in care celulele canceroase sunt produse de corpul uman, sistemul imunitar nu le vede ca pe o amenintare suficient de mare, cum este, de exemplu, in cazul virusurilor. Noul vaccin, injectat direct in tumori, se bazeaza pe reactivarea si dinamizarea celulelor T, datorita actiunii celor doi agenti din componenta (un anticorp care se leaga de OX40 – receptor pentru celulele T si oligonucleotida CpG). Acestia nu reusesc doar sa distruga complet tumora, dar o parte dintre celulele T cauta si distruge si alte tumori din organism.

Pentru a demonstra acest lucru, oamenii de stiinta au folosit vaccinul pe 90 de soareci de laborator care sufereau de limfom. In urma tratamentului injectat in tumora, 87 de cobai s-au vindecat complet. Ceilalti trei soareci de laborator au mai necesitat o doza de vaccin inainte de a se vindeca complet, la randul lor. Rezultate remarcabile au existat si in cazul cobailor modificati genetic cu o forma similara a cancerului de san uman. Studiul, coordonat de prof. dr. Ronald Levy (foto stanga) si de dr. Idit Sagiv Barfi (foto dreapta) se afla in stadiul de cercetare clinica, ce se desfasoara pe 15 pacienti umani. Daca rezultatele vor fi pozitive, noul vaccin ar putea ajunge pe piata.

Nota pentru articolul «Un vaccin revolutionar ar putea eradica complet tumorile»:3.50/ 5 (4 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.