Revista care te menține sănătos

Știri

Vaccinul ROR ar trebui sa fie obligatoriu la Mondialul din Rusia

14 iunie 2018
Share
Vaccinul ROR ar trebui sa fie obligatoriu la Mondialul din Rusia

Oficialii britanici din domeniul sanatatii le-au cerut fanilor care intentioneaza sa mearga in Rusia pentru Campionatul Mondial de Fotbal sa-si faca vaccinul ROR (rujeola, oreion, rubeola). Recomandarea are la baza epidemiile de rujeola din Europa continentala.

Potrivit autoritatilor britanice, Romania, Italia, Germania, Grecia si Franta se confrunta toate cu cazurile fara precedent ale acestei boli infectioase, care poate pune viata in pericol. Chiar daca vaccinarea standard se realizeaza in copilarie, in doua etape – una in jurul varstei de un an si ce-a de-a doua in preajma varstei de scolarizare –, specialistii tin sa precizeze ca nu este niciodata prea tarziu pentru vaccin. Campionatul Mondial de Fotbal se desfasoara intre 14 iunie si 15 iulie, la Moscova.

Romania, liderul statisticilor alarmante

De la inceputul anului in Anglia au fost inregistrate peste 1.200 de cazuri de rujeola, majoritatea avand legatura cu epidemiile din celelalte tari europene. Potrivit statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Europa a inregistrat o crestere alarmanta a cazurilor de rujeola in 2017. Din pacate, primul loc este ocupat de tara noastra cu un numar de 5.562 cazuri, urmata de Italia cu 5.006 cazuri si Ucraina cu 4.767. Comparativ cu 2016, in 2017 s-a inregistrat o crestere de 400% a cazurilor de rujeola.

OMS precizeaza ca pentru a preveni aparitia unui focar rujeolic, se recomanda ca 95% din populatie sa fie imunizata impotriva infectiei.

Nota pentru articolul «Vaccinul ROR ar trebui sa fie obligatoriu la Mondialul din Rusia»:3.50/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.