Revista care te menține sănătos

Știri

Lista obiceiurilor care duc la imbatranirea rapida a pielii

22 martie 2018
Share
Lista obiceiurilor care duc la imbatranirea rapida a pielii

Traim vremuri in care aspectul fizic conteaza foarte mult. O piele tanara si frumoasa poate fi mentinuta in conditiile in care sunteti atente la o serie de factori care au efecte negative. Evenimentul „Batranetea este optionala. Ai grija de tineretea pielii tale!” a subliniat care sunt motivele pentru care, in cazul foarte multor femei, pielea imbatraneste mai repede decat restul organismului.

Dr. Anca Pavelescu, medic specialist dermatologie, a explicat faptul ca dintre factorii externi ai imbatranirii cel mai important este expunerea la UV (raze ultraviolete). Alte cauze ale imbatranirii pielii sunt fumatul, poluarea, dieta inadecvata, stresul, diverse chimicale si toxine.

Fumatul, unul dintre factorii cei mai importanti ai imbatranirii pielii

Cele mai multe cauze care duc la imbatranirea pielii pot fi prevenite atat timp cat acestea sunt constientizate. Fumatul reprezinta o aparenta relaxare, dar efectele acestuia asupra pielii pot fi extrem de nocive in timp.

„Fumatul cauzeaza ingustarea vaselor de sange si, astfel, scade cantitatea de oxigen si nutrienti de la nivelul pielii. O parte dintre cei peste 4.000 de compusi chimici din tigari cauzeaza leziuni ale colagenului si elastinei, ducand, astfel, la ridarea prematura. Expunerea repetata la fumul tigarilor si expresiile faciale asociate cu fumatul (strangerea buzelor) pot si ele contribui la aparitia ridurilor”, a declarat dr. Anca Pavelescu.

Microparticulele microscopice numite PAH (hidrocarburile aromatice policiclice) din aerul poluat au si ele efecte negative. Acestea produc la nivelul pielii compusi oxidanti responsabili de afectarea barierei epidermice, distrugerea colagenului si elastinei. Atentie si la stres! Pe langa agravarea unor afectiuni dermatologice (psoriazis, dermatita atopica, acnee, dermatita seboreica), are rol si in imbatranirea pielii prin aparitia unor mediatori chimici inflamatori care scad imunitatea.

Nota pentru articolul «Lista obiceiurilor care duc la imbatranirea rapida a pielii»:3.50/ 5 (4 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.