Revista care te menține sănătos

Știri

De ce are zapada efect linistitor?

26 ianuarie 2016
Share

Odata cu venirea iernii si cu primul strat subtire de zapada, ne simtim mai linistiti, mai senini. Dar cum de se intampla acest lucru? Cercetatorii au studiat problema si au aflat raspunsul. Doar cativa fulgi de nea cazuti din cer si este suficient ca peisajul de afara sa devina mult mai calm, la fel si noi. Mai poetica decat ploaia, zapada are aceasta putere incredibila de a ne calma aproape instantaneu. O echipa de cercetatori din Marea Britanie a vrut sa afle ce se intampla cand peisajul devine de un alb imaculat si ce ne determina sa ne simtim zen.

Zapada izoleaza fonic

Anchor Potrivit oamenilor de stiinta, in mare parte, este vorba despre izolarea fonica. Expertii au reusit sa stabileasca faptul ca un strat de zapada de doar cativa centimetri are capacitatea de a absorbi 60% din zgomote. Spre deosebire de picaturile de ploaie care produc zgomot ce poate deveni enervant, fulgii de nea absorb zgomotele, exact ca in cazul unui covor. Iar acest calm exterior are un impact direct asupra nivelului de stres si asupra anxietatii. Putem doar sa speram ca zapada nu se va topi prea repede.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.