Revista care te menține sănătos

Știri

Cum a aflat Chris Hemsworth că are risc crescut de Alzheimer

2 decembrie 2022
Share
Cum a aflat Chris Hemsworth că are risc crescut de Alzheimer

Actorul Chris Hemsworth a făcut un anunț la care nimeni nu se aștepta. Superstarul din Thor a transmis că ia o pauză de la cariera sa, după ce a aflat că are un risc crescut de a dezvolta boala Alzheimer. Vestea a venit chiar în timpul filmărilor pentru seria de documentare Limitless.

Alzheimer este una dintre cele mai comune forme de demență, ce poate provoca probleme de memorie, confuzie și probleme de comunicare. Chris Hemsworth a aflat că a moștenit două copii ale genei ApoE4, una de la mama sa și una de la tatăl său. Iar acest lucru îl face de 8 până la 10 ori mai probabil să dezvolte boala decât persoanele care nu au o variantă dublă a acestei gene. Și doar până la 3% din populație poartă acest tip al genei.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Tonico Forte; care susține activitatea sistemului nervos și buna funcționare a organismului. Conţine 4 aminoacizi (arginina, fosfoserina, glutamina, asparagina) şi vitamina B12.

Cum a primit Chris Hemsworth diagnosticul

Starul din Thor a făcut descoperirea după ce a fost supus unor teste în cadrul seriei de documentare Limitless. Actorul a declarat că testele i-au confirmat „cea mai mare frică”, adăugând că acum va încerca să ia „măsuri preventive”, potrivit unei declarații pentru Vanity Fair.

„Nu mi-am dat demisia sau ceva”, a spus Hemsworth. Însă actorul a ținut să explice că această veste „a declanșat într-adevăr ceva în mine care să mă facă să vreau să îmi iau o pauză. Vreau să fiu cu copiii și soția mea”.

„Totul este despre gestionarea somnului, managementul stresului, nutriție, mișcare, fitness. Toate sunt aceleași instrumente care trebuie aplicate într-un mod consecvent”, a mai explicat actorul.

Seria de documentare Limitless pentru Disney+ îl are în prim plan pe Chris Hemsworth în timp ce își testează corpul și explorează modalități de a trăi mai mult și mai sănătos.

„Mi-au făcut toate analizele de sânge și o grămadă de teste, iar planul era să-mi spună în timp ce mă filmează toate rezultatele, apoi să vorbesc despre cum poți îmbunătăți asta”, a explicat Hemsworth pentru Vanity Fair.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Secom Neuro Optimizer. Este un supliment alimentar care contribuie la menţinerea structurii şi funcţiilor celebrare, îmbunătăţeşte starea emoţională, memoria, concentrarea şi atenţia.

Superstarul a explicat că nu a fost diagnosticat cu boala Alzheimer, dar a fost avertizat despre riscul crescut pe care îl prezintă. A ținut să vorbească despre riscul său genetic de apariție a bolii Alzheimer pentru a îmbunătăți gradul de conștientizare și înțelegere al afecțiunii.

Mai mult, Chris Hemsworth a mai confirmat că bunicul său a fost diagnosticat cu Alzheimer.

În vârstă de 39 de ani, Chris Hemsworth se retrage în Byron Bay – Australia, pentru a petrece timp cu partenera sa de viață, actrița Elsa Pataky, și cu cei trei copii ai cuplului.

boala Alzheimer, Alzheimer, Limitless, Chris Hemsworth,

Alte staruri care s-au confruntat cu probleme neurodegenerative

Iar afecțiunile neurodegenerative pot afecta pe oricine. Iată câteva dintre personalitățile care s-au confruntat cu asemenea afecțiuni:

Robin Williams

Printre cei mai iubiți actori de la Hollywood s-a numărat și Robin Williams. Moartea sa, în 2014, a șocat pe toată lumea. Superstarul suferea de demență cu corpi Lewy, fiind vorba de o afecțiune ce este cauzată de acumularea de proteine în zone corticale implicate în procese cognitive. Boala vine cu probleme de memorie, afectează capacitatea de decizie, dar și funcția cognitivă. De asemenea, pacientul se poate confrunta cu halucinații.

Rita Hayworth

Ne amintim cu această ocazie și de Rita Hayworth, actriță a secolului XX, diagnosticată cu boala Alzheimer. Iar moartea ei a ajutat la creșterea gradului de conștientizare a bolii, destul de necunoscută de publicul larg în anii 1980.

Ronald Reagan

Întâi de toate actor, Ronald Reagan a devenit pe parcursul vieții atras de politică. Așa a ajuns guvernator al Californiei, mai apoi președinte al SUA. A suferit de boala Alzheimer, iar acest diagnostic a fost cunoscut din timpul vieții sale. Însă moartea sa a venit în urma unei pneumonii. 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.