Revista care te menține sănătos

Știri

Bacteriile intestinale pot duce la angioame cavernoase

Alin Claudiu Popescu; sursă: sciencealert.com
6 august 2020
Share
Bacteriile intestinale pot duce la angioame cavernoase

Microbiomul (totalitatea microorganismelor prezente în intestin) are un mare impact asupra organismului – starea mintală, cea fizică, apetitul, sănătatea creierului şi sistemul nervos.

Recent, oamenii de ştiinţă au descoperit că bacteriile intestinale reprezintă un factor pentru apariţia angioame lor cavernoase, adică vase de sânge formate anormal. Impactul bolii depinde în mare măsură de locul în care se dezvoltă aceste vase anormale. În unele zone ale sistemului nervos pot produce convulsii, care adesea se agravează constant în timp. În altele, pot duce la slăbiciune la nivelul membrelor, probleme de vedere sau de memorie.

Studiul a fost efectuat pe 100 de pacienţi diagnosticaţi cu angioame cavernoase şi pentru comparaţie, pe 250 de voluntari fără diagnostic de angioame cavernoase. „Pacienţii cu angioame cavernoase din toate locurile de unde am luat probe au avut acelaşi tip de microbiom distinct, indiferent dacă au moştenit mutaţia sau au avut o leziune sporadică şi indiferent de numărul de leziuni pe care le-au avut”, a declarat prof. dr. Issan Awad, neurolog la Universitatea din Chicago, SUA, şi autorul principal al studiului.

Nota pentru articolul «Bacteriile intestinale pot duce la angioame cavernoase»:5.00/ 5 (4 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.