Revista care te menține sănătos

Știri

Boala care o chinuie pe Adele de aproape 20 de ani

10 ianuarie 2023
Share
Boala care o chinuie pe Adele de aproape 20 de ani

Adele nu scapă de „greutăți”, chiar dacă a învins în lupta cu kilogramele în plus. În vârstă de 34 de ani, celebra artistă a fost văzută șchiopătând pe scenă, în timpul unui grandios spectacol susținut la Las Vegas. Și cum fanii și-au exprimat imediat îngrijorarea, câștigătoarea titlului de „artistului anului” în 2022 a dezvăluit, cu această ocazie, care este boala care o chinuie de „jumătate din viață”.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena ArtroSuport gel emulsionat; un dispozitiv medical care se aplică topic şi are ca efect reducerea durerii şi a rigidităţii musculare. De asemenea, reduce durerile reumatice acute.

Boala de care suferă Adele: „Mai mult mă târăsc”

Potrivit presei britanice, Adele se luptă cu dureri de spate serioase de aproape două decenii. Iar după episodul de la Las Vegas, artista a dezvăluit despre ce este vorba.

„În aceste zile, mai mult mă târăsc din cauza că sufăr de sciatică ”, a dezvăluit recent artista. Iar problemele ar fi început de la vârsta de 15 ani, în urma unui strănut.

„Am avut dureri de spate cam jumătate din viață. Apar, în mod normal, din cauza stresului sau dintr-o postură stupidă”, a detaliat Adele într-un interviu din 2021, pentru publicația Face.

Un alt disc „a sărit” în ianuarie 2021, după ce fiul ei Angelo, în vârstă de 8 ani la acea vreme, a vrut să facă o glumă și s-o sperie pe artista când ieșea din baie.

Adele a recunoscut și că pierderea în greutate și mișcarea au ajutat-o să gestioneze durerile date de sciatică.

„Când mi-am întărit abdomentul, pe care nu l-am avut niciodată înainte, spatele nu mi-a mai făcut la fel de mult probleme (n.r. ca în trecut). Înseamnă că pot face mai multe lucruri, pot să alerg cu copilul meu mai mult.”, a mai explicat artista.

Lombosciatica: cauze, simptome, tratament

Ce este sciatica

Boala de care suferă Adele poate afecta circa 40% din populația activă sub 50 de ani. Cunoscută și ca „afecțiunea adultului tânăr”, sciatica apare când nervul sciatic – cel mai lung din corp, cu rol important în controlul și buna mobilitate a membrelor inferioare – este iritat sau comprimat. Se manifestă prin dureri ce pot varia ca severitate de la o persoană la alta, ce iradiază de-a lungul nervului sciatic, din zona lombară și până în picioare. De obicei, starea pacientului cu sciatică se îmbunătățește într-o perioadă de 4-6 săptămâni, însă poate dura chiar și mai mult.

Ca remedii pentru sciatică, medicul poate recomanda exerciții și întinderi, fizioterapie sau poate prescrie analgezice pentru a ajuta în a face față durerii. Însă dacă durerea este încă severă și tratamentele de la medic nu ajută la ameliorarea stării, pacientul cu sciatică poate apela și la injecții. De asemenea, este posibilă și o intervenție chirurgicală – o operație numită chirurgie de decompresie ce poate ajuta la ameliorarea durerii cauzate de sciatică.

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.