Revista care te menține sănătos

Știri

Somnul odihnitor ar putea reduce impulsivitatea la copii

Mădălina Cristea; sursă: sciencedaily.com
12 septembrie 2023
Share
Somnul odihnitor ar putea reduce impulsivitatea la copii

Somnul este o nevoie de bază, la fel de necesară ca mâncarea și apa, cu un impact puternic asupra sănătății fizice, mentale și emoționale. În cazul copiilor, odihna adecvată susține creșterea normală, sprijină imunitatea, stimulează conexiunile neuronale, dezvoltă atenția, concentrarea și capacitatea de învățare și memorare. Dintr-un studiu recent rezultă că somnul suficient i-ar putea ajuta pe copii să facă față mai ușor mediilor stresante. Concluzia le aparține cercetătorilor de la Youth Development Institute, University of Georgia și a fost publicată în ScienceDaily.

Știm deja că somnul este o parte esențială în creșterea, dezvoltarea și, la modul general, starea de sănătate a unui copil. În același timp, există cercetători care sugerează că odihna ar putea fi și un factor ce influențează comportamentul.

Latența somnului și comportamentul impulsiv, o legătură strânsă

Dintr-un studiu realizat de către specialiștii de la Youth Development Institute rezultă că somnul suficient ar putea ajuta copiii să combată efectele mediilor stresante. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii americani au analizat date preluate de la 11.858 de copii, cu vârste cuprinse între 9 și 10 ani. Informațiile au fost preluate din Adolescent Brain Cognitive Development, un studiu despre devoltarea creierului, efectuat pe o perioadă de mai mulți ani, finanțat de National Institutes of Health. Oamenii de știință au descoperit astfel că lipsa somnului și latența lungă a somnului (adică întârzierea apariției somnului după stingerea luminii), se află în strânsă legătură cu comportamentele impulsive.

Rezervă online și ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Naturalis Imunovit gummy. Acesta este un produs care întărește sistemul imunitar al copiilor, crește absorbția fierului și ajută la dezvoltarea normală a funcției cognitive. Naturalis Imunovit gummy este disponibil sub forma unor jeleuri gumate delicioase și poate fi administrat începând cu vârsta de patru ani.

Somnul, o terapie accesibilă?

Legătura dintre problemele cu somnul și comportamentele impulsive a fost verificată, în mai multe momente, pe parcursul a doi ani. Când copiii au dormit mai puțin decât cele nouă ore recomandate sau au avut nevoie de mai mult de 30 de minute pentru a adormi, s-a identificat manifestarea unor comportamente impulsive mai târziu în viață. Unele dintre aceste comportamente au presupus decizii luate în grabă, fără un plan în avans, expunerea la situații periculoase și lipsă de perseverență în activitățile de zi cu zi. Pe de altă parte, când nu au fost raportate probleme cu somnul, a fost mai puțin probabil ca impulsivitatea să apară mai târziu în viață.

Rezervă online și ridică din cea mai apropiată farmacie Catene suplimentul alimentar Acadeaua Bombovit Multi. Aceasta conține o combinație de 12 vitamine și două minerale care contribuie la reducerea oboselii și extenuării, ajută la funcționarea normală a sistemului nervos, susține dezvoltarea funcției cognitive și sprijină sistemul imunitar.

 “Somnul este un comportament care poate fi modificat, iar aceste schimbări pot fi chiar rentabile”, consideră autorul studiului, dr. Linhao Zhang.

Descoperirea evidențiază rolul somnului în dezvoltarea cognitivă și comportamentală. În același timp, ajută la prevenirea și tratarea impulsivității în cazul copiilor care se confruntă cu medii stresante, acasă sau la școală. Dacă până acum intervențiile în acest sens s-au dovedit a fi costisitoare, somnul vine ca o primă posibilitate accesibilă de tratament.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.