Revista care te mentine sanatos

Stiri

Nu suportati plescaitul? Ati putea suferi de misofonie!

13 februarie 2017
Share

Nu suportati sa-i auziti pe cei din jur atunci cand mesteca si va enervati? Aveti o toleranta scazuta la anumite zgomote din mediu? In anul 2000, cercetatorii britanici i-au dat acestui fenomen un nume: misofonie. Tulburarea isi are originea in creier, provocand reactii exagerate si, uneori, agresive.

Expertii de la Institutul de Neurostiinta ce apartine Universitatii din Newcastle, Marea Britanie, au continuat cercetarile pentru a afla, mai exact, cauzele acestei tulburari.

Misofonia, aversiune fata de unele sunete

Aceasta reactie apare in urma hiperactivitatii din cortexul insular, unul dintre lobii creierului.  Pentru acest studiu, cercetatorii au urmarit 20 de persoane cu misofonie si alte 22 de persoane care nu aveau niciun fel de reactie fata de urmatoarele tipuri de sunete: plescait, mototolirea hartiei, plansetele copiilor.

Expertii au constatat ca misofonia este insotita de o crestere a frecventei cardiace si de transpiratie, doua semnale de alerta ale corpului. In acelasi timp, investigatia prin rezonanta magnetica a demonstrat o activitate crescuta in cortexul insular. Misofonia este o tulburare relativ noua, asociata cu oboseala si stresul, fiind din ce in ce mai des intalnita.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Nu suportati plescaitul? Ati putea suferi de misofonie!»:4.00/ 5 (5 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate