Revista care te menține sănătos

Știri

Electric Castle devine primul festival de muzica din Romania accesibil persoanelor cu deficiente de auz

30 mai 2019
Share
Electric Castle devine primul festival de muzica din Romania accesibil persoanelor cu deficiente de auz

Pentru ca oricine merita sa se bucure de sunetul muzicii, Electric Castle devine primul festival de muzica din Romania accesibil persoanelor cu deficiente de auz. Cea de-a saptea editie a celebrului eveniment ofera sustinere acestora pentru a se bucura de o experienta unica, dedicata lor de la portile de acces si pana la scena principala.

Organizatorii considera, conform unui comunicat de presa remis redactiei, ca accesul restrictiv la evenimentele culturale, in cazul persoanelor cu deficiente de auz, este doar una dintre formele de discriminare pe care acestia trebuie sa le infrunte in fiecare zi.

Amber Galloway Gallego va descrie vizual „densitatea” sunetelor

O persoana hipoacuzica poate aprecia muzica si se poate conecta la acest tip de arta atat timp cat este ridicata bariera dintre oamenii cu un simt al auzului sanatos si cei cu hipoacuzie. In acest context, in cadrul echipelor de la portile de acces va fi inclus un interpret mimico-gestual, acest lucru fiind valabil si in zona Info Point.

In plus, in zona Main Stage va fi delimitata o arie speciala pentru hipoacuzici, unde acestia se vor putea bucura de experienta interpretarii live. Cea mai cunoscuta sign interpreter din lume, Amber Galloway Gallego, va „traduce” toate cantecele artistilor. Aceasta interpreteaza textele muzicii si a devenit celebra dupa ce a dezvoltat un limbaj in care descrie vizual inclusiv „densitatea” sunetelor, punctand ritmuri diferite de la bass la cele mai inalte frecvente. Si in acest an, persoanele cu deficiente de auz, la fel ca toate persoanele cu dizabilitati, au acces gratuit la Electric Castle.

Editia a saptea a festivalului va avea loc intre 17 si 21 iulie 2019, pe domeniul Castelului Banffy din Bontida. Florence + The Machine, Limp Bizkit, Nils Frahm, 30 Seconds to Mars, Bring Me The Horizon, Chvrches, Metric, The Vaccines, Zeds Dead si multe alte nume importante se afla pe lista celor peste 200 de artisti confirmati la eveniment.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.