Revista care te mentine sanatos

Stiri

Meditati si veti fi mai putin stresati!

5 septembrie 2016
Share

Credeti ca pentru a reduce nivelul de stres ar fi mai bine sa plecati intr-o vacanta sau sa meditati? Ei bine, potrivit cercetatorilor americani, se pare ca tehnica de meditatie are un impact de lunga durata asupra psihicului. Cercetatorii de la Universitatea din California, Statele Unite, au realizat un studiu pe un numar de 94 de femei pentru a analiza impactul biologic atat al meditatiei, cat si al vacantei, comparand efectele lor asupra stresului.

Tehnicile de meditatie va ajuta sa scapati de stres

Treizeci dintre voluntari au ales meditatia. Echipa de cercetatori a examinat schimbarile a 20 000 de gene pentru a determina ce modificari s-au produs inainte si dupa cele doua tipuri de experiente: meditatia si vacanta. Rezultatele studiului publicat in Translational Psychiatry arata ca cele mai importante modificari s-au produs in activitatea genelor legate de raspunsul la stres si functia sistemului imunitar. Relaxarea din timpul vacantei a avut un impact puternic asupra retelelor moleculare asociate cu stresul si sistemul imunitar. Acestea cresc vitalitatea si starea de spirit, insa pe termen scurt. Practicata cu regularitate, meditatia este o activitate asociata cu activarea cailor moleculare caracterizate printr-o activitate antivirala si antistres, efectele fiind pe termen lung.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Meditati si veti fi mai putin stresati!»:5.00/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate