Revista care te menține sănătos

Știri

Nou tratament împotriva lupusului

Alin Claudiu Popescu; sursa: sciencealert.com
23 ianuarie 2020
Share
Nou tratament împotriva lupusului

După zeci de ani, un studiu clinic internaţional desfăşurat pe o perioadă de trei ani oferă speranţe bolnavilor de lupus eritematos sistemic. Este vorba despre un medicament care a arătat rezultate remarcabile în reducerea simptomelor bolii.

În faza a treia, numită TULIP-2, noul medicament a fost testat pe 180 de pacienţi cu lupus, care au primit 300 mg la fiecare patru săptămâni, timp de 48 de săptămâni. Alţi 182 de pacienţi au primit un tratament placebo.

Rezultate încurajatoare

În cazul celor cu lupus, după 52 de săptămâni s-a observat o reducere a acţiunii autoimune în diferite organe şi o scădere a episoadelor de febră, durerilor articulare, oboselii sau erupţiilor. Datorită acestor urmări pozitive, a scăzut nevoia de administrare de steroizi. „Acum avem dovezi puternice ştiinţifice, care demonstrează beneficiile acestui medicament şi aşteptăm cu nerăbdare să îl aducem cât mai repede pacienţilor cu lupus eritematos sistemic”, a declarat Mene Pangalos, vicepreşedinte companiei care se ocupă de dezvoltarea tratamentului. În prezent nu există niciun tratament specific pentru vindecarea lupusului eritematos sistemic, în condiţiile în care, la nivel mondial, peste 5 milioane de persoane suferă de această boală.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.